En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 27 de diciembre de 2010

Aquest dijous...taller de flora a Montjuic!


Vols descobrir un dels indrets amb major interès botànic de Barcelona? Doncs no et pots perdre aquest taller que ens aproparà a plantes úniques o molt escasses a la ciutat. Al llarg del taller coneixerem algunes de les diverses espècies de plantes del Jardí d’Aclimatació i les seves curiositats, en un lloc excepcionalment tranquil. També aprendrem l’origen d’algunes plantes i els beneficis que aporten a altres espècies, incloent la nostra. T’animes a explorar un dels jardins amb més història de la ciutat? Agafa llapis i la llibreta de camp...t’esperem!

Data: 30/12/10
Punt de trobada: Av. De l’Estadi, a l’entrada del Jardí d’Aclimatació (entre el Palau Sant Jordi i l’Estadi)

Hora d’inici: 11:00
Durada: 2 hores


Gratuït, per a tots els públics i edats. PLACES LIMITADES!
Sol·liciteu reserva o informació addicional a info@biodiverciutat.org

lunes, 20 de diciembre de 2010

Observant una gran diversitat d'aus a la Ciutadella!


El dissabte dia 11 vam agafar els binocles i ens vam aventurar a explorar la gran diversitat d'espècies ornitològiques de la Ciutadella. En aquest parc tan cèntric i concorregut de la ciutat, es poden observar gran varietat d’aus. En el darrer ecosafari, dos experts ornitòlegs i naturalistes, amb l’ajuda inestimable del professor Roots, ens van guiar a través d’aquest parc, apropant-nos a la seva biodiversitat. Vam aprendre a identificar diferents espècies d’aus que vam observar durant l’activitat, com la cotxa fumada, la gralla, el bernat pescaire o fins i tot, l’esparver! Una rapinyaire molt difícil de veure a la nostra ciutat!

Volem agrair als assistents, petits i grans, per haver participat en aquesta activitat del BioDiverCiutat i pel seu gran interès en la protecció de la biodiversitat urbana. Esperem que l’ecosafari els hi aportés noves idees per a desenvolupar un petit projecte pro ambiental i que participin en el Concurs d’Ecoiniciatives, carregat d’interessants premis (podeu trobar les bases a la web del BioDiverCiutat).

Fins la propera!


lunes, 13 de diciembre de 2010

Descobrint la biodiversitat de la Barceloneta!



El passat dissabte, un grup d'exploradores i exploradors vam aprofitar el bon temps per a descobrir la biodiversitat que ofereix el mar Mediterrani i les seves platges. De la mà del nostre expert en medi marí, Josep Torrent, vam conèixer gran varietat d'organismes que depenen del mar per a la seva supervivència. Entre tot el grup vam identificar diferents espècies animals, des dels gavians argentats fins a les esponges. També vam recollir diferents materials que les ones depositen a la sorra, com les closques de bivalves o diversos objectes d'origen humà. 

Apropant-nos a la Barceloneta, vam observar el fort impacte de les nostres accions quotidianes i de les nostres construccions sobre aquest medi tan desconegut que és el mar i el litoral. Esperem que aquest ecosafari inspiri als participants a realitzar petits projectes que contribueixin a la protecció d'aquest hàbitats tan delicats i que participin al Concurs d'Ecoiniciatives, on es poden guanyar diversos premis.

Moltes gràcies a totes i tots els que vau participar per voler conèixer i protegir el tresor natural de les nostres costes!

lunes, 6 de diciembre de 2010

T'apuntes al proper ecosafari a la platja? T'hi esperem!

Barcelona ha viscut durant molts anys, d’esquenes al mar. Però ara tenim l’oportunitat de descobrir la seva façana marítima i part del que era el seu port comercial. Des d’allà podrem descobrir aquestes grans desconegudes que són les aus marines. Aprendrem a diferenciar vàries espècies i les característiques segons la seva edat, fent atenció a la seva morfologia, comportament i el seu paper a les cadenes tròfiques. També aprendrem com les activitats humanes afecten a diverses espècies que depenen del medi marí. Si vols descobrir el Món Blau que ens envolta, vine amb nosaltres a conèixer les diferents aus i altres espècies marines que viuen en aquest medi!

Data: 11/12/10
Punt de trobada: final del Passeig Joan de Borbó, cantonada carrer Escar (a la Barceloneta)
Hora d’inici: 11:00
Durada: 2 hores

Gratuït, per a tots els públics i edats. PLACES LIMITADES! 
Sol•liciteu reserva o informació addicional a info@biodiverciutat.org