En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

domingo, 10 de julio de 2011

Gran èxit de l'últim ecosafari a Lleida!

El darrer cap de setmana, ens hem apropa't a Lleida amb el professor Roots! De la mà de Francesc Balañá i Núria Solans de l'Aula de Natura del Xop, hem pogut gaudir d'interessants activitats relacionades amb el bosc de ribera i els seus habitants.


El Xop es situa en un indret privilegiat, al costat del riu Segre i del seu bosc característic. Això permet realitzar sortides per a explorar l'entorn i aprendre sobre les espècies vegetals i animals típiques d'aquest ecosistema. Els participants van poder observar d'aprop alguns dels habitants del riu, com el cranc de riu americà, i conèixer els efectes de les espècies al·lòctones introduïdes pels humans.



A més, a la casa del Xop hi ha "El jardí dels aromes", amb diverses plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. Petits i grans vam poder gaudir amb els 5 sentits d'aquest jardí tan especial i vam quedar meravellats observant com les flors grogues de l'onagra s'obrien al pondre's el sol.


El diumenge vam explorar amb deteniment el Parc Natural de la Mitjana, trobant diversos rastres d'animals i coneixent les característiques dels arbres més emblemàtics del bosc de ribera. Al centre d'interpretació del parc vam conèixer com es va formar La Mitjana i vam observar les espècies de peixos que es troben al riu Segre. 

Gràcies a totes i tots per la vostra participació!