En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

domingo, 22 de julio de 2012

Gran participació en l'ecosafari "Detectius de la natura: cas obert"!

El passat dissabte, més de 30 detectius de diferents edats van acompanyar al professor Roots a Collserola. La seva missió era trobar rastres i restes dels animals que viuen en aquest parc...i identificar-los! Per sort, l'expedició comptava amb l'ajuda i l'assessorament del professor Toni, gran expert en ecosafaris urbans.  

Explicacions d'en Toni sobre mudes de serp trobades

Els detectius van descobrir gran quantitat de rastres i restes d'animals molt diversos, com mudes de serp, pinyes rossegades per esquirols, plomes de gaig, cranis de ratpenat...i, fins i tot, egagròpiles de rapinyaires nocturns! Equipats amb guies, lupes i claus d'identificació van descobrir de quines espècies eren els ossos que hi havia a les egagròpiles.

Identificant els ossos de l'interior de les egagròpiles

Divertides explicacions del professor Roots i en Toni

Per concloure l'ecosafari, els més petits van gaudir d'un taller d'elaboració de petjades de mamífers. Amb argila i l'ajuda del professor Roots, els assistents van poder emportar-se a casa un bon record de l'ecosafari!

Taller d'elaboració de petjades en argila

Petjada d'esquirol

Degut al gran èxit de convocatòria de l'ecosafari i a la llarga llista d'espera de persones que hi volien assistir i no van tenir plaça, planegem fer una nova convocatòria. Us mantindrem informats! Volem destacar també l'ajuda de les voluntàries de l'Institut Jane Goodall (Patricia, Elisa, Carmen, Chris i Sílvia) que ens van acompanyar durant l'ecosafari. Gràcies a totes per la vostra col·laboració!

jueves, 12 de julio de 2012

Nou ecosafari! "Detectius de la natura:cas obert"

No us perdeu el nou ecosafari del BioDiverCiutat i el primer del 2012: "Detectius de la natura: cas obert".




L’observació directa d’alguns animals és a vegades difícil. Per això aprendre a identificar els seus rastres i restes, com petjades, marques o excrements, ens pot donar pistes de quins animals viuen a un determinat parc. Amb l’ajuda d’un expert i del patós Professor Roots, ens endinsarem a Collserola per a explorar i descobrir la fauna més sorprenent. Ajuda’ns a resoldre aquest cas!


No oblideu la lupa i una llibreta de camp!


Data: 21/07/2012
Hora: 18:00h
Durada: 1 hora i 30 minuts



Gratuït, per a tots els públics i edats. PLACES LIMITADES!
Sol·liciteu reserva o informació addicional a laia.dotras@janegoodall.es 

lunes, 2 de julio de 2012

Comença el BioDiverCiutat 2012!

Amb l'arribada de l'estiu, comença una nova edició del BioDiverCiutat a Barcelona! Durant els propers mesos podrem gaudir de noves activitats gratuïtes destinades a públic general. Entre tots continuarem descobrint la rica biodiversitat del nostre medi urbà! Esteu preparats?


En breu us informarem de les convocatòries dels propers ecosafaris a Barcelona. Estigueu pendents del calendari de la web!

Com a novetat, aquesta edició compta amb un divertit Concurs de fotografia "Safari fotogràfic a la ciutat". La finalitat és descobrir la biodiversitat urbana a través dels objectius de les càmeres i difondre el seu valor mitjançant la fotografia. Les millors fotografies rebran interessants premis.


Us seguirem informant de les nostres activitats. Fins aviat!

Equip BioDiverCiutat.