En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 20 de junio de 2011

Ecosafari entre primats!

El passat dissabte 18 de juny vam realitzar l'últim ecosafari d'aquesta edició del BioDiverCiutat. L'activitat va tenir lloc a la Fundació Mona, l'únic centre de recuperació de primats de Catalunya, que actualment acull ximpanzés i macacs. Tots els animals acollits provenen del mascotisme i de la indústria de l'espectacle. L'objectiu del centre és procurar el benestar de tots els primats residents i conscienciar a la ciutadania sobre les problemàtiques que afronten aquestes espècies en els seus hàbitats i també, en el territori espanyol.


De la mà d'Amelia Sandoval, veterinària i cuidadora de la Fundació Mona, vam conèixer la història del centre i els seus objectius en una presentació inicial a l'aula d'educació. Després, tots els assistents van participar en una de les tasques que realitzen els cuidadors del centre a diari: l'enriquiment ambiental. Aquest permet assegurar el benestar psicològic dels primats, oferint-los estímuls i reptes dins la seva rutina diària. Petits i grans van preparar amb molta cura uns tubs amb cacauets i fulles de bambú per als ximpanzés.


Un cop finalitzada la preparació dels ítems d'enriquiment ambiental, es van conèixer les diferents instal·lacions del centre i els seus residents. Al llarg de l'itinerari, els participants van aprendre sobre la biologia i l'ecologia dels ximpanzés i dels macacs, i van descobrir els efectes del tràfic il·legal d'espècies per al seu comerç i explotació econòmica. 


Al final del recorregut, els participants van poder observar com els ximpanzés gaudien dels tubs amb deliciosos cacauets que els hi havien preparat. A sota, es pot veure a en Marco manipulant un dels tubs. 


Agraïm a tots els assistents la seva participació! Esperem que aquesta aproximació al fascinant món dels primats desperti interès en la seva protecció, tant en els seus hàbitats com en captivitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario