En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

domingo, 22 de julio de 2012

Gran participació en l'ecosafari "Detectius de la natura: cas obert"!

El passat dissabte, més de 30 detectius de diferents edats van acompanyar al professor Roots a Collserola. La seva missió era trobar rastres i restes dels animals que viuen en aquest parc...i identificar-los! Per sort, l'expedició comptava amb l'ajuda i l'assessorament del professor Toni, gran expert en ecosafaris urbans.  

Explicacions d'en Toni sobre mudes de serp trobades

Els detectius van descobrir gran quantitat de rastres i restes d'animals molt diversos, com mudes de serp, pinyes rossegades per esquirols, plomes de gaig, cranis de ratpenat...i, fins i tot, egagròpiles de rapinyaires nocturns! Equipats amb guies, lupes i claus d'identificació van descobrir de quines espècies eren els ossos que hi havia a les egagròpiles.

Identificant els ossos de l'interior de les egagròpiles

Divertides explicacions del professor Roots i en Toni

Per concloure l'ecosafari, els més petits van gaudir d'un taller d'elaboració de petjades de mamífers. Amb argila i l'ajuda del professor Roots, els assistents van poder emportar-se a casa un bon record de l'ecosafari!

Taller d'elaboració de petjades en argila

Petjada d'esquirol

Degut al gran èxit de convocatòria de l'ecosafari i a la llarga llista d'espera de persones que hi volien assistir i no van tenir plaça, planegem fer una nova convocatòria. Us mantindrem informats! Volem destacar també l'ajuda de les voluntàries de l'Institut Jane Goodall (Patricia, Elisa, Carmen, Chris i Sílvia) que ens van acompanyar durant l'ecosafari. Gràcies a totes per la vostra col·laboració!

No hay comentarios:

Publicar un comentario