En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 8 de octubre de 2012

Descobrim els secrets del Mediterrani!

El dissabte 6 d'octubre, més de 30 exploradores i exploradors de diverses edats van fer una expedició per la platja de la Barceloneta. El seu objectiu era descobrir quina biodiversitat es troba a la costa de Barcelona. Després de rastrejar una estona per la sorra, van descobrir el gran impacte humà sobre aquest medi i com aquest afecta a les espècies que viuen dins de l'aigua.


De la mà de la Gemma Gonzàlez i Potrony, biòloga especialista en cetacis del Projecte NINAM, i del Professor Roots (que va venir molt ben equipat per l'ocasió), els participants van conèixer la gran diversitat d'organismes que es troben al mar Mediterrani i els fràgils vincles establerts entre ells, molt amenaçats per la contaminació i la sobre explotació dels recursos marins.


Els grans protagonistes d'aquest ecosafari van ser els cetacis, que tot i la gran mida d'alguns, són grans desconeguts per la majoria. Per exemple, sabíeu que al Mediterrani podem trobar-ne 9 espècies diferents? Una d'elles, el rorqual comú, pot arribar fins els 25 metres de llargada! Per a fer-nos una idea, els participants es van estirar sobre la sorra fent una llarga filera fins arribar a fer la mida d'un rorqual.


L'ecosafari va despertar l'interés d'altres persones que gaudien de la platja i també va ser enregistrat per les càmeres de BTV, sortint al telenotícies del migdia. Podeu veure-ho aquí.


Us recordem que encara teniu temps de presentar les vostres millors fotografies de fauna i flora urbana al Concurs Fotogràfic del BioDiverCiutat. Us esperen interessants premis! Mireu les bases aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario