El passat diumenge 25 de novembre vam gaudir d'una interessant expedició ornitològica al Parc de la Ciutadella. De la mà d'Àlex Mascarell, naturalista i gran amant de les aus, vam descobrir molts secrets d'aquest fascinant grup d'animals! El Professor Roots també ens va acompanyar durant l'exploració, equipat dels seus prismàtics i el seu sentit de l'humor.
Observant aus amb el professor Roots
Després de conèixer les característiques generals de les aus i observar d'aprop plomes de diferents tipus i amb diferents funcions (vol, termorregulació, atracció sexual), vam recòrrer una part del parc per descobrir les espècies que l'habiten. A banda d'espècies autòctones com la cuereta blanca, el gavià argentat, la gavina vulgar, el mosquiter o l'estornell, va cridar especialment l'atenció la gran diversitat d'aus exòtiques que es poden observar lliures al parc. En una estona vam observar 3 espècies diferents de psitàcides! Aquest fet condueix a reflexionar sobre la tenència d'espècies exòtiques i les conseqüències del seu alliberament.
Observant diferents plomes d'aus
Quina espècie és?
Abans de finalitzar l'ecosafari, l'Àlex ens va ensenyar com preparar menjadores per a aus, utilitzant materials naturals i biodegradables (com pinyes) o bé, envasos reutilitzats. També ens va donar consells per una bona col·locació, tenint la precaució sempre de no situar-les a punts d'accés per predadors com els gats. D'aquesta manera, ara que ja coneixem que Barcelona té una rica biodiversitat ornitològica, podem contribuir a la seva protecció des de casa nostra.
Preparant una menjadora
Moltes gràcies a totes i tots pel vostre interès i participació! Recordeu que esperem les vostres millor fotografies de fauna i flora urbanes pel CONCURS FOTOGRÀFIC del BioDiverCiutat. Teniu temps fins el 10 de desembre.
Fins la propera!
Equip BioDiverCiutat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario