En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 14 de marzo de 2011

Explorant els invertebrats de la Ciutadella...

Ahir, diumenge 13 de març, més de 40 persones vam apropar-nos a la rica biodiversitat del Parc de la Ciutadella. Aquesta vegada l'objectiu no era descobrir les aus que es poden trobar en aquest indret de Barcelona, sinò que volíem conèixer uns altres veïns que normalment passen desapercebuts: els insectes!


Petits i grans, van explorar una zona del parc en busca d'aquests animals. Després de rastrejar la zona, va ser molt sorprenent veure la gran diversitat d'invertebrats que vam trobar...i no tots eren insectes! Així que vam aprendre a diferenciar aquesta classe d'artròpodes d'altres invertebrats com els aràcnids, els anèl·lids, els gasteròpodes i els miriàpodes!


Els més petits també van aprendre a dibuixar alguns d'aquests invertebrats descoberts, així com algunes plantes que es troben al parc. Esperem que aquest ecosafari hagi permès generar més interès per a aquests animals que representen un percentatge molt alt de la biodiversitat de la ciutat i que tenen molta importància dins l'ecosistema urbà. Moltes gràcies a tots els assistents per la seva participació!


Tots els animals capturats i observats durant l'ecosafari van ser tractats amb cura i respecte, i un cop finalitzada la seva observació van ser retornats al seu hàbitat.

1 comentario:

  1. Guanyadora concurs fotogràfic "gastropoda"!
    Felicitats - molt bona!
    Cxx

    ResponderEliminar