En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 28 de marzo de 2011

Explorant la flora i la fauna urbana amb el professor Roots!

El passat dissabte vam fer un divertit itinerari pel Parc del Castell de l'Oreneta. Guiats per l'expert en flora i fauna i pel professor Roots, vam explorar diferents racons d'aquest indret tan especial situat molt aprop del Parc Natural de Collserola. Mitjançant l'observació de rastres, com petjades i excrements, vam conèixer la diversitat de fauna de la zona, acompanyats de cants d'aus com la cadernera o la mallerenga.


Però els animals no van ser els únics protagonistes de l'ecosafari. La primavera ens va permetre gaudir de la gran diversitat de plantes i arbres mediterranis del parc! Per a conèixer aquestes espècies vam realitzar un joc de cerca utilitzant fotografies que es van repartir entre els participants i que aquests havien de trobar al llarg del recorregut. D'aquesta manera es va fer una explicació de totes les espècies trobades, incloent curiositats o possibles usos medicinals.



Els participants, equipats amb lupes, van elaborar fantàstiques llibretes de camp on dibuixaven i anotaven totes les espècies vegetals i animals observades o els seus rastres, per a poder repasar, un cop a casa, tot ho après al llarg de la sortida. 


Esperem que l'ecosafari inspiri als exploradors i exploradores a realitzar una Ecoiniciativa per a protegir la biodiversitat. Recordeu que teniu fins al dia 1 de maig per a presentar-la al Concurs d'Ecoiniciatives!


No hay comentarios:

Publicar un comentario