En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 21 de marzo de 2011

Explorant la biodiversitat del passat!

El dissabte 19 de març vam fer un viatge en el temps! A través de jocs, vam recòrrer 4.500 milions d'anys enrerra per conèixer els moments més destacats en l'evolució de la vida en el planeta. Després d'aquest fascinant recorregut i de saber que el 98% de les espècies que han existit ja s'han extingit, vam voler conèixer més sobre aquesta biodiversitat del passat. Com? A través del registre fòssil!


De la mà de les paleontòlogues Anna Cornella i Chris Ellison, vam fer un itinerari pels carrers de l'Eixample de Barcelona per a buscar  fòssils urbans. En les parets del edificis i els paviments dels carrers vam trobar gran quantitat d'exemplars de diferents grups taxonòmics! Amb lupes i guies els vam identificar i aprendre a reconèixer. A més, també els vam poder veure sencers, gràcies a tot el material que les expertes van portar per a fer el taller.


Per a concloure l'activitat de descoberta i posar en comú tots els coneixements apresos al llarg del taller, els participants van poder veure d'aprop i manipular diferents fòssils que havien de classificar amb l'ajuda d'una guia. El taller ens va permetre entendre el procés de fossilització, descobrir la biodiversitat del passat i prendre consciència de la importància de preservar la biodiversitat actual. Gràcies a tots els participants pel seu interès!

No hay comentarios:

Publicar un comentario