En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 30 de mayo de 2011

Ecosafari a la Fundació Mona!

El passat dissabte 28 de maig vam fer un ecosafari a la Fundació Mona, un centre de rescat de primats a Girona, que acull ximpanzés i macacs que provenen del mascotisme i de la indústria de l'espectacle. En aquest centre (únic a tota Catalunya) es pot conèixer de primera mà les històries de cada un dels primats que han arribat a les seves instal·lacions i les diverses problemàtiques que afecten a aquestes espècies, tant en captivitat com en els seus hàbitats. 


L'ecosafari va ser conduït per Cristina Valsera, biòloga i cuidadora de primats a la Fundació Mona, amb l'ajuda del professor Roots. Després d'una introducció inicial, els participants van preparar diversos ítems d'enriquiment ambiental amb cacahuets i fulles de bambú, col·laborant en una de les activitats diàries del centre que permet garantir el benestar psicològic dels ximpanzés acollits.


Un cop finalitzada aquesta laboriosa activitat, l'ecosafari va continuar fent un itinerari per les diverses instal·lacions del centre. La Cristina Valsera ens va explicar característiques biològiques i ecològiques dels ximpanzés i els macacs i la importància de conservar aquestes espècies en els seus hàbitats. Els participants van conèixer la cara fosca de l'ús d'aquests animals com a mascotes o en circs, televisió i publicitat i la necessitat de centres com la Fundació Mona per a donar una segona oportunitat a animals que han patit els abusos i maltractaments que suposen aquestes activitats a un animal salvatge.


Finalment els participants de l'ecosafari van observar com els ximpanzés disfrutaven amb els tubs de menjar que els hi havien preparat i van començar a identificar els diferents ximpanzés de Mona, com el Bongo. 


Esperem que l'ecosafari hagi permès conèixer els perills del tràfic d'espècies exòtiques per a mascotisme i ús en la indústria de l'espectacle i hagi generat consciència sobre la necessitat de preservar els primats als seus hàbitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario