En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

jueves, 26 de mayo de 2011

Guanyadors del III Concurs Nacional d’Ecoiniciatives


Tenim el plaer de comunicar-vos que després d’un ardu procés d’anàlisis donada la qualitat general i la diversitat de projectes, tots encomiables, s’ha elegit a un grup guanyador del III Concurs Nacional d’Ecoiniciatives de BioDiverCiutat 2010-11. Finalment la majoria de les votacions del jurat del BioDiverCiutat van ser per al grup “El cuarto hocico”, de Muel (Zaragoza).

L’ecoiniciativa “El cuarto hocico, protectora virtual dirigida por niños va ser molt positivament valorada pel seu treball integral compromès amb el respecte pels animals, començant pels dels entorns urbans, per la pedagogia i la filosofia utilitzada, per la gran labor de divulgació portada a terme en la seva zona i en la resta d’Espanya, la seva implicació, activisme, originalitat i impacte, i pels èxits aconseguits des dels seus inicis, salvant la vida de molts animals domèstics, tot això amb l’esperit crític, sensible i cooperatiu dels seus joves membres.

S’ha valorat tot el procés de creació, execució i difusió del projecte, que a més tindrà continuïtat en el temps, en el que s’han utilitzat molt positivament eines audiovisuals i virtuals, que han afavorit la seva expansió sensibilitzadora a través de diversos mitjans de premsa escrits, de ràdio, televisius i a la xarxa, aconseguint el suport no només de tota la comunitat educativa local, si no de desenes d’entitats protectores d’animals, d’associacions ambientals i altres centres educatius del país i de l’estranger.

En pocs mesos han aconseguit un impressionant creixement de la seva “protectora”, rescatant animals, aprenent sobre ells i d’ells, recollint històries de maltractament i de superació, inspirant a molt adults i petits a actuar millor, inclús aconseguint pel seu propi impuls que l’Ajuntament de la seva ciutat no permeti l’entrada de circs que utilitzen animals.

El grup, format per 12 estudiants de 10 anys del CRA Orba, podrà disfrutar al juny d’un cap de setmana en el Centre d’Educació Ambiental "Dehesa de Solanillos", de la Fundación "Apadrina un árbol"  a Guadalajara, situat en les immediacions del Parc Natural de l’Alto Tajo,  amb activitats educatives, allotjament i dietes incloses.

Els guanyadors del concurs disfrutaran d’interessants activitats com el taller forestal ,taller de nius i identificació de petjades, excursió al Parc Natural de l’Alto Tajo, visita al centre de recuperació de fauna i una ruta de les energies renovables.


 Agraïm profundament la participació de tots, fent possible aquest III Concurs Nacional d’Ecoiniciatives i ajudant a crear un món millor. Us animem a seguir treballant per la sostenibilitat del medi en les nostres accions quotidianes, recordant les paraules de la Dra. Jane Goodall: “Cada un de nosaltres és important....cada un pot marcar una diferència, cada dia...

No hay comentarios:

Publicar un comentario