En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 16 de mayo de 2011

Veig, veig Biodiversitat al Coll!

El passat dissabte 14 de maig, vam realitzar un ecosafari dins el marc de la Festa Verda organitzada pel Centre Cívic El Coll. El professor Roots i uns dels nostres experts en biodiversitat urbana ens van guiar pel Parc de la Creueta del Coll, en un divertit itinerari on ens van acompanyar exploradors i exploradores de diverses edats.


Al llarg de l'ecosafari vam descobrir les diverses espècies de plantes i arbres del parc, i vam aprendre a reconèixer algunes d'elles. Utilizant la mini-guia de la Biofitxa 7, vam poder classificar les fulles que vam recollir del terra en funció de la seva forma i del tipus de marge. També vam observar amb deteniment la gran diversitat de petits invertebrats que s'amaguen entre les plantes del parc, com les formigues, els cargols, els pugons o les papallones. 


En l'últim tram de l'itinerari, on hi predominava la vegetació mediterrània autòctona, vam posar els 5 sentits per a explorar rastres o sons que ens donessin pistes sobre altres animals que habiten al parc. El professor Roots ens va donar explicacions per a saber identificar els propietaris de diferents rastres, com excrements o petjades o fins i tot, pinyes o llavors que han estat menjades.


Per a finalitzar l'ecosafari, vam escoltar diferents cants d'aus que podem trobar a la ciutat i vam observar-ne imatges. A més, algunes d'aquestes espècies, com l'oreneta vulgar, el falciot negre o la cotorreta de pit gris, ens van permetre observar-les directament sobre els nostres caps. 




Hi ha tot un món per a descobrir al Parc de la Creueta del Coll! Us animem a que us descarregueu les 10 biofitxes i exploreu la biodiversitat urbana...us sorprendrà!

No hay comentarios:

Publicar un comentario