En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 31 de enero de 2011

Explorant el bosc de ribera a Lleida!


El passat dissabte 29, ens vam apropar al fascinant bosc que voreja el riu Segre, a només 3km de la ciutat de Lleida. Allà vam descobrir, entre arbres centenaris, una gran diversitat de flora i fauna. De la mà de Núria Solans, Francesc Balañá i el professor Roots vam explorar un bosc de ribera de gran valor ecològic. Entre xops, àlbers i moltes altres espècies d'arbres, vam descobrir rastres de senglars, nius de diverses aus i caus de guineu i teixó. Durant l'ecosafari també es van poder observar molta diversitat d'aus, com picots verds, cigonyes, corbs marins, bernats pescaire, tudons, aligots, xoriguers, cotxes fumades i puputs, entre molts altres.



Durant l'ecosafari es va destacar la importància de conservar els boscos de ribera, caracteritzats per presentar gran productivitat i biodiversitat, ja que desenvolupen una important funció ecològica, com el control de l'erosió i la contaminació, a part de ser l'hàbitat de gran diversitat de plantes i animals. A més, aquests tipus de boscos formen part de l'ecosistema fluvial i permeten valorar l'estat ecològic dels rius. 


L'ecosafari va finalitzar a la casa d'"El Xop" (www.elxop.cat) amb una posada en comú i jocs sobre les espècies observades, que va permetre repasar els coneixements apresos durant la sortida al bosc i al riu, així com per a proposar possibles projectes per a participar al Concurs nacional d'Ecoiniciatives.

Gràcies a tots els que vau fer possible aquest matí de descoberta a Lleida!

No hay comentarios:

Publicar un comentario