En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

sábado, 30 de abril de 2011

Descobrint els amfibis de Montjuïc!

Aprofitant el bon temps, ens hem apropat als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, a Montjuïc, per a explorar  el particular món dels amfibis. Gràcies a les explicacions de la nostra experta, la Núria Garriga, hem conegut d'aprop les peculiaritats d'aquests vertebrats tan especials amb qui tenim el plaer de compartir alguns dels espais verds de la nostra ciutat.


Amb l'ajuda d'un salabre i amb molta cura, hem pogut agafar diversos organismes que es troben en les fonts i basses del jardí. A banda de diversos invertebrats, com la puça d'aigua o larves d'insectes, hem pogut observar gran quantitat de capgrossos. També hem descobert, amagades entre les fulles dels nenúfars, diverses postes d'ous. Utilitzant guies i amb l'ajuda de la Núria Garriga, hem pogut identificar a quines espècies pertanyen els exemplars i les postes observades.



Els participants han mostrat molt interès en aquests animals tan peculiars i han omplert les seves llibretes de camp amb dibuixos, esquemes i observacions. El professor Roots ens ha acompanyat durant tot l'ecosafari, i  hem disfrutat dels continguts de la biofitxa 4, dedicada als amfibis.


A banda de les postes i els capgrossos també hem pogut escoltar el cant i observar exemplars adults de dues espècies d'amfibi: la reineta (Hyla meridionalis) i la granota verda (Pelophylax perezi). Esperem que l'ecosafari generi consciència de la importància de la conservació d'aquestes espècies i dels espais on viuen! 



Tots els animals capturats i observats durant l'ecosafari han estat tractats amb cura i respecte, i un cop finalitzada la seva observació s'han retornat al seu hàbitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario