En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

domingo, 3 de abril de 2011

Flora urbana a Montjuïc!

El dissabte 2 d'abril, aprofitant el bon temps de primavera, ens vam apropar al Jardí d'Aclimatació de Montjuïc. El nostre expert en flora, Enric Alcañiz i el professor Roots ens van explicar característiques de les plantes i arbres i el seu important paper en els ecosistemes i en la lluita contra el canvi climàtic.


L'objectiu de l'ecosafari era descobrir les diferents espècies vegetals a través de l'exploració del jardí. Els participants, amb l'ajuda de la biofitxa 7 (dedicada a flora urbana) i un joc de pistes, van apropar-se als diferents exemplars del parc per a observar els diferents tipus de fulles, llavors, flors, fruits, etc. Els més petits van calcar en les seves llibretes de camp diferents tipus d'escorça per a poder-les comparar i van aprendre moltes curiositats dels nostres veïns vegetals.



Al llarg de l'ecosafari vam conèixer els diversos tipus de dispersió de llavors, així com la importància d'algunes espècies animals en la pol·linització de les flors.



Per a acabar l'activitat, els més petits van aprofitar envasos reutilitzats per a plantar llavors i així endur-se una futura planta a casa. Esperem que aquest ecosafari us hagi aportat idees per a presentar una ecoiniciativa al nostre concurs. Recordeu que teniu temps fins al dia 1 de maig i que us esperen interessants premis! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario