En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

sábado, 16 de abril de 2011

Flora i microfauna a la Ciutadella!

Aquest matí, un gran grup d'exploradores i exploradors hem anat a la Ciutadella per a conèixer algunes de les espècies vegetals més característiques d'aquest parc, com la palmera blava (Brahea armata) o la yuca (Yucca elephantipes). El nostre expert en flora ha explicat les diferents parts de les plantes, i tots els participants de l'ecosafari han hagut de trobar diferents tipus de fulles, llavors, troncs i flors en un divertit joc d'exploració, per a finalment, fer una posada en comú i compartir les diverses troballes. 


Per a aquest ecosafari, ens ha estat molt útil la biofitxa nº 7, dedicada a la flora urbana. En aquesta biofitxa podem trobar una mini guia dels diferents tipus de fulles. Recordeu que us podeu descarregar les 10 biofitxes sobre biodiversitat urbana de la nostra web! 



Però avui no només hem explorat la flora! També hem rastrejat la zona per a buscar uns habitants molt especials del parc: els invertebrats! Amb l'ajuda de l'incansable professor Roots, hem trobat diferents espècies d'insectes, així com anèl·lids, gasteròpodes i, fins i tot, una espècie de crustaci terrestre!



Per a finalitzar l'ecosafari, hem realitzat un divertit joc on els més petits s'han convertit en insectes i els grans, en plantes! Tot jugant hem après els diferents tipus d'alimentació dels insectes i la gran diversitat d'aparells bucals!


Moltes gràcies a tots els participants pel vostre entusiasme en conèixer i protegir la biodiversitat urbana! Recordeu que teniu temps fins l'1 de maig per a presentar la vostra Ecoiniciativa!

No hay comentarios:

Publicar un comentario