En aquest blog podràs informar-te de les activitats del programa d'educació ambiental Biodiverciutat

lunes, 11 de abril de 2011

Gran sortida paleontològica pels carrers de Barcelona!

El passat diumenge 10 d'abril, vam tornar a viatjar en el temps! Vam recórrer 4.600 milions d'anys enrere per a conèixer la biodiversitat que ens ha precedit i els moments més decisius en l'evolució de la vida al planeta. Mitjançant un divertit joc, vam descobrir que el 98% de les espècies que hi ha hagut a la Terra ja s'han extingit! Així que vam voler aprendre més sobre aquesta biodiversitat del passat...explorant els fòssils urbans!  


De la mà de la nostra experta en paleontologia, la Dra. Chris Ellison, i de l'intrèpid professor Roots, ens vam aventurar pels carrers de l'Eixample de Barcelona. Equipats amb lupes, llibretes de camp i una guia de fòssils, vam estar buscant, observant i descobrint una sorprenent diversitat d'espècies del passat que es troben a les façanes dels edificis i als paviments dels carrers, ignorats per la majoria de vianants.



Les interessants explicacions de la Dra. Ellison, ens van permetre entendre el procés de fossilització, identificar els grups taxonòmics més comuns i saber diferenciar els diversos tipus de roca a l'hora de buscar fòssils. Per a finalitzar el taller, vam poder observar, manipular i identificar exemplars sencers que l'experta havia portat per a poder aprofundir en el coneixement del registre fòssil. 



Esperem que el taller hagi permès apropar als participants a la gran diversitat de vida ja extinta i hagi conscienciat sobre la importància de la protecció de la biodiversitat actual. Us recordem que podeu fer arribar la vostra Ecoiniciativa fins l'1 de maig i guanyar interessants premis en el nostre Concurs!

1 comentario:

  1. Nosaltres vam fer aquest taller i ens va sorprendre saber que al nostre voltant tenim tants fòssils per descobrir i nosaltres sense saber-ho!! Ara anem passejant pels carrers i cada dos per tres ens hem d'aturar a mirar les façanes per descobrir nous fòssils. Ens ha agradat moltíssim aquesta iniciativa. Moltes gràcies a tots els qui ho heu fet possible!

    ResponderEliminar